Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az egyszarvú

2010.10.23
Alig néhány száz évvel ezelőtt az emberek még világszerte hittek az egyszarvú, vagy más néven unikornis létezésében, és annak természetfölötti erejében. Ma már tudjuk, hogy az egyszarvú kitalált lény, de a művészetben, rajzokon, mesékben és a festményeken mind a mai napig előszeretettel ábrázolják. Azt senki sem tudja pontosan, honnan ered ez a legenda. És hogy hogyan néz ki az egyszarvú? E kérdésben

szello.jpg

megoszlanak a vélemények, de a legtöbben úgy vélik, hogy az egyszarvú lótestű, hófehér színű lény. Abban kivétel nélkül mindenki egyetért, hogy a homlokán egy csavart szarvat visel, amely akár egy méter hosszú is lehetett. A felfedezések korában egyre-másra számoltak be az utazók arról, hogy itt vagy ott egyszarvúval találkoztak. Ezek azonban nem egyszarvúak, hanem minden bizonnyal addig ismeretlen emlősállatok voltak. Időről időre elterjedt azonban, hogy végre megtalálták az egyszarvút, ami mindig nagy izgalmat keltett. A hiedelem szerint ugyanis ha valaki olyan szerencsés lenne, hogy a birtokába kerülne egy egyszarvú szarva, az varázserőre tenne szert általa.

 

Az egyszarvúak igen különleges lények. Hatalmas erővel rendelkező lovak, melyek képesek járkálni a dimenziók között, minden erejük egyetlen szarvban rejlik.

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 7
Összes: 493498
Hónap: 9410
Nap: 353