Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Star Stable

2010.10.28

 

 

 

Az ősz lovasai

A nyár színei megfakulnak, s a táj felkészül a tél fogadására. A fák leveleik harsogó nyári zöldjét az ősz meleg árnyalatira cserélik: lángoló vörösre, meleg sárgára, izzó narancsra.

A változások és az új kezdetének ideje ez, s egy magányos lány ekkor érkezik Jorvik szigetére.

Mindig is szerette a lovakat. Minden vágya, hogy körülöttük lehessen, ápolhassa és gondozhassa őket, s átélhesse a szabadság mámorító érzését, amikor nyeregbe száll - gyönyörű álom... De csak álom, semmi több.

A lány boldog és izgatott, de ugyanakkor fél is. Egy ismeretlen vidéken, ahol mindenki idegen, semmije sincs, csak az álmai, hogy átsegítsék a nehézségeken.

Ez a lány te vagy.

Valósítsd hát meg az álmaidat!

 

 

Havas ösvényeken

A szállingózó hópelyhek fehér lepelbe burkolják a tájat, elrejtik a csupasz ágakat. Béke és csend honol mindenütt. Az énekesmadarak már rég melegebb tájakra költöztek, a legtöbb állat pedig elbújt a tél elől, hogy egy meleg zugot keressen magának.

A völgy lakói azonban télen is folytatják mindennapi életüket. Az istállót ilyenkor is ki kell takarítani, a lovakat le kell csutakolni és meg kell etetni őket, a pályák és a lovardák pedig tele vannakjókedvű emberekkel, akik élvezik, hogy újra nyeregben lehetnek.

Mindenki a Dietrich lovasversenyre készül: a világ legrangosabb díjugrató bajnokságára!

Évente csak néhány lovas vehet részt rajta, általában azok, akik a világ legnevesebb lovasiskoláiból kerülnek ki. Az idén a Phine Hill-i istálló is indulhata fináléban.

Most már csak egy bajnokot kell találniuk.

Miért is ne lehetnél Te ez a bajnok?

 

A tavasz bajnoka

Az olvadt hó apró patakokban csorog le a hegyekből az öltözőbe. Nyiladoznak az első virágok, és szirmaikat a napsugarak felé fordítják.

A jorviki öböl melletti hegyekben megbúvó kis falu, Rockville élete felbolydult, mint a méhkas. Az istállónak új tulajdonosa van, egy hölgy, aki nagy változtatásokat tervez.

Mindenfélét pusmognak Rockville utcáin, de a szomszédos falvakban, Beauvistában és Bayridge-ben is, ahol az istállótulajdonosok amiatt aggódnak, hogy a rockville-i istálló terjeszkedése elveszi majd a kenyerüket.

Mivel rendszeresen megfordultál a rockville-i lovardában és nagyon furdalja az oldaladat a kíváncsiság, elindulsz az istállóba, hogy megnézd magadnak az új tulajdonost. Talán elárul majd valamint a terveiről is!

Vajon mit tartogat a jövő?

Lássuk, csak rajtad múlik, hogy kiederíted-e!

 

A nyár szigetén

 Végre Jorvikba is beköszöntött az igazi nyári nap! A nap sugarai vidáman táncolnak a földeken és az illatos mezőkön. A tenger felől érkező üde szellő az embereket és az állatokat is megnyugtatja: a keményen dolgozó gazdákat, a kutyákat, a hízelkedő macskákat- és lovakat. Vége az iskolának, és éppen most kezdődik a hosszú nyári szünet. Nincs többé leckeírás, ahogy vége Mrs. Coorkwood unalmas történelemóráinak és Mr. Flagstaff agyzsibbasztó fizikakísérleteinek is. Semmi más dolgod sincs, mint hogy Hermannál Töltsd a napot az istállóban, lovagolj, és gondozd a lovakat. Az élet nemis lehetne szebb!

És akkor megérkezik Huron. Ő Jorvik istállómestere, Herman testvére, aki profi rodeólovas volt a tengerentúlon. Most két évtized után úgy döntött, hogy hazatér, és egy western stílusú lovardát épít Jorvikban. Hamarosan nagy nyüzsgés kezdődik Jorvik északnyugati félszigetén, ahol az egykori rétek és mocsarak gyorsan ügetővé és versenypályává alakulnak át, neked pedig nagyon kevés időd marad arra, hogy elsajátítsd a hamisítatlan western versenyszámokat, és te legyél a Lone Star- kanyon futamának bajnoka!

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 11
Összes: 491193
Hónap: 9454
Nap: 337