Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jess történetei

2010.10.28

Lovas vakáció

 

A hatalmas ebédlőt vidám csevegés töltötte be. Néhányan hangosan nevettek. Mindenki fel volt dobva, és örömmel várta a következő hosszú napot, melyet a nyeregben tölthet.

Mindenki, csak én nem. Azt kívántam, bár én is úgy tudnék lovagolni, mint ők. Minek is kellett eljönnöm ebbe a lovastáborba?

Jess eredetileg azt hitte, jó mulatság lesz. Igaz, még életében nem ült lóháton, na de hát mit számít az? A tábor arra való, hogy ott majd valaki megtanítja lovagolni. Nem igaz?

Amikor azonban megérkezve Jess azt látja, hogy rajta kívül az összes gyerek lórajongó és lószakértő, azt kívánja, bárcsak el se jött volna. Most aztán bolondot csinál magából és mindenki rajta fog nevetni. Ráadásul a lovak olyan nagyok- és félelmetesek! Jess csak kalandra vágyott....

 

Hegyen-völgyön

Jess egy szenvedély rabja lett, amelytől nem tud szabadulni. Ez a szenvedély pedig nem más, mint a lovak imádata. Csakhogy lovagolni nem olcsó dolog, és komolyan megterheli a család költségvetését. Amikor Rosie, a lovas táborban szerzett barátnője lovas túrára hívja, Jess csupán a véletlennek köszönheti, hogy szülei mégis elengedik őt a nyári táborba.

Az álomnyaralásból azonban hamarosan rémálom lesz. Kedvenc póniját Georgie kapja, Jess pedig kénytelen a harapós kedvű Bilbo hátán lovagolni.

És ez még csak a kezdet. Georgie sorozatos balesetek áldozata lesz, és minden jel arra mutat, hogy Jess a bűnös. Még Rosie is ellene fordul!

Ki állhat a különös és olykor nem éppen ártalmatlan tréfák hátterében?

 

Pónik a hóban

 

Jess visszatér kedvenc farmjára, ahol megmutathatja, mennyivel biztosabban ül a nyeregben, és ahol a régi barátok mellett újak is várják. Végre együtt lehet két bizalmas barátnőjével, Marthával, akit ő hívott magával, és Megannal, akit az előző lovastáborban ismert meg. 

Amilyen magabiztosan bánik a lovakkal, olyan bizonytalanul mozog az emberek között. Idősebb lett, de ez csak bonyolítja a helyzetet. Itt van például Mike… Legutóbb annyi borsot tört az orra alá, ám időközben egész rendes srác lett belőle. Jess szeretne, mégsem tud megbízni benne. És Martha – barátok maradhatnak azok után is, hogy a lány belekóstolt a lovaglásba, és rájött, mennyire utálja? 

Mindazonáltal a tábor ismét mesés kalandokat ígér: behavazott ösvényeken lovagolni, segíteni egy kiscsikó világrajöttét – életre szóló élményeknek bizonyulnak.

 

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 493089
Hónap: 9379
Nap: 336