Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Albumok

2010.10.28

Amerikai álomlovak

 

Ez a könyv elvisz bennünket Amerika zord hegyeibe, mély völgyeibe, hatalmas prérijeire, hömpölygő folyóihoz és a lovakhoz, akiknek ez a táj a hazájuk.

 

Én veled vágtázom, tudod, hogyan

Túl a medvén és a jávorszarvason,

Én veled vágtázom télen és nyáron,

Ezen a gyönyörű tájon.

Én veled vágtázom, hol nincsen határ,

Veled vágtázom, amíg csak akarod

 

Shadow

 

Egy igaz történet Shadow-ról, a meggyötört lóról és Karin Tillisch német újságíróról, akinek volt bátorsága szeretni és tanítani őt, hogy végül egy kincset érő barátra leljen benne.

Shadow ma a világ egyik legjobb, nyertes díjugrató lova. Ő és Karin több országban megfordultak, hogy elmeséljék a történetet: a hányatott sorsú ló valójában egy igen ritka, pompás vérvonal sarja.

 

Pónitulajdonosok kézikönyve

Szóval pónit szeretnél venni…

Nos, ebben a könyvben mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!

Olvashatsz arról:

 Hogyan kell kiválasztani a megfelelő pónit

Hol tartsd a pónid

Az istálló munkáról és a legelő rendben tartásáról

A póni takarmányozásáról

A lóápolásról és egyéb tennivalókról

A felszerelésekről és lótakarókról

A ló testrészeiről

És találsz egy hasznos szószedetet a szakkifejezésekről!

 Azt hiszem, ezt a kis kézikönyvet nélkülözhetetlennek fogod találni!

 

Csikó születik

 

Elin M. Ellingsen kis tenyészfarmján gyakran esik meg a csoda, aminek mi, hétköznapi emberek csak igazán kivételes esetben lehetünk tanúi: amint egy gyengécske, reszkető újszülött csikó megpróbál lábra kapni.

Norvégia távoli szegletében egy gyönyörű arab csikó jön a világra. El Patron történetén keresztül a szerző bennünket is beavat a rejtett pillanatokba, mi is részesei lehetünk a születés diadalmának, de a nehézségeknek és a bánatnak is, amivel a tenyésztőknek olykor szembe kell nézniük munkájuk során. Megismerjük a farm mindennapjait, és megtanuljuk, miként lehetünk a segítségére, ha végigkövetjük, amint világra jön és felcseperedik közöttünk egy kiscsikó.

 

Pony- művésztanoda

Képzelj el egy fogast, amelyre felakaszthatod kedvenc nyakláncaidat és sálaidat… olyat, ami igazi lópatkóból készült! Vagy egy csinos pólót, rajta álmaid lovának képével.

Az a legizgalmasabb az egészben, hogy ezeket mind te készítheted el! Nem nehéz elképzelni, ugye? De hidd el, az elkészítésük is ugyanilyen egyszerű lesz! Lapozd csak át könyvünket, és győződj meg róla saját magad! Rengeteg színes, eredeti ötletet kínálunk benne mindazoknak, akik rajonganak a lovakért – ezért is írtuk meg neked ezt a könyvet, és reméljük, tetszeni fog.

 

Póni Kisokos

Sandy Ransford legújabb ismeretterjesztő könyve a tőle megszokott könnyed, humoros stílusban avatja be olvasóit a pónik világába. Segít megérteni viselkedésüket, gondolkodásukat és érzéseiket, hogy igazi póniszakértő váljon belőled, s jobb legyen a kapcsolatod a kedvenceddel. Ha nincs lovad, akkor is hasznodra válhat ez a gyönyörű fotókkal és kedves rajzokkal illusztrált könyv, s szokásaikkal, kialakulásukkal ismerkedve közelebb kerülhetsz ezekhez a csodás teremtményekhez.

 

A sivatag lovai

Christiane Slawik egész életét a lovaknak szentelte; harmadik évtizede fotózza őket és ír róluk. Gyermekkora óta rajong ezekért a nemes és okos állatokért, s a világot járva már nagyon sok lófajtával találkozott. Látogass el vele Észak-Afrika mesés tájaira, ismerd meg az itt élő lovak és gazdáik történetét, múltjukat és szokásaikat, hogy megtudd, mitől olyan különlegesek a sivatag lovai!

 

A díjugratás

 

Tiina Vainikainen könyve a lovassportok iránt érdeklődőknek lehet hasznos olvasmánya. Tiina lovasedzőként dolgozik, s emellett valamennyi olimpiai számban versenyez, de mind  közül a díjugratás áll a szívéhez a legközelebb. Ha már gyakorlott lovas vagy, Tiina segítségedre lesz, hogyan fejleszd tudásodat, tökéletesítsd a technikádat. Akkor is kedved lelheted a könyvben, ha egyelőre még csak tervezed, hogy egyszer majd komolyabban foglalkozol ezzel a gyönyörű és izgalmas sportággal. Nem kell félned: a csodaszép fotók és a híres lovasok élménybeszámolói könnyen meggyőznek majd, hogy érdemes kipróbálnod a díjugratást!

 

A westernlovaglás kézikönyve

Cynthia McFarland könyve az első, gyerekeknek írt magyar nyelvű szakirodalom a témában. Könyvünk azoknak szól, akik még csak most ismerkednek a westernlovaglással, de azok számára is hasznos, akik már a versenypályára készülnek. Ennek segítségével felfrissíthetik a tudásukat és a legfontosabb szabályoknak és technikáknak utánanézhetnek.

 

Mindentudó lovas könyvem

Rengeteg érdekességet, tudnivalót és ötletet gyűjtöttünk össze ebben a meseszép könyvben, de ha akarod, még a kedvenc lovas fotóidat is beleragaszthatod, vagy telejegyzetelheted az oktatód tanácsaival. Akár van lovad, akár nincs, kellemes perceket szerez majd, ha kedveled a lovakat.

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 10
Összes: 493089
Hónap: 9382
Nap: 338