Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shara történetei

2010.10.28

Sara és a telivér rejtélye

 

Sara élete a lovak körül forog. Nemsokára betölti a tizenhatodik évét, de eszébe sem jut, hogy fiúk is vannak a világon. A húga egyfolytában filmekkel, öltözködéssel, kozmetikával foglalkozik, leginkább azonban a flörtölésen jár az esze. Sarának viszont nem fér a fejébe, hogyan érdekelhetnek valakit ilyen ostobaságok. Azután egy szép napon megismerkedik Mike-kal, aki a szomszéduk lovát gondozza, s hirtelen ráébred, hogy az élet nem csak a lovakból áll. De egy tizennyolc éves fiú észrevesz-e vajon egy olyan lányt, akinek még soha nem volt barátja? Amikor a szomszédok nyaralni mennek, és Mike gondjaira bízzák telivér lovukat, a két fiatal rejtélyes események középpontjába kerül. Úgy tűnik, valaki meg akarja szerezni az értékes paripát!

 

Sara és a lótolvajok

 

„Sophiával már majdnem elértük a másik utat, mikor Fandango megtorpant, és felemelte a fejét. Hirtelen motorok hangját hozta a szél, majd egyszer csak két hatalmas, zöld kamion bukkant fel az úton, melyek teljes sebességgel tartottak egyenesen felénk! 

Az út keskeny volt, Fandangót ösztönösen az egyik oldalra húztam. Először nem értette pontosan, mit akarok tőle, de rákiáltottam, a sarkamat pedig az oldalához szorítottam, így végül leugrott az útról a sekély árokba. Camigo és Sophia hasonlóan cselekedtek. A két kamion csak centiméterekre zúgott el tőlünk, porfelhőbe borítva bennünket…” 

Ismeretlen ló bukkan fel a tó partján – rettenetes állapotban van és nagyon fél az emberektől. Sara természetesen segíteni próbál szegény állaton. Úgy sejti, valamilyen összefüggés lehet a a ló megjelenése és a nemrégiben elrabolt versenylovak esete között. Sara elhatározza, hogy barátai segítségével utánajár a dolognak. De vajon idejében rábukkannak-e a megoldásra?

 

Túl az akadályon

 

Sarának rettenetesen hiányzik legjobb barátnője, Jessie, akitől több ezer kilométer választja el. Végül szülei tanácsára repülőre ül, hogy meglátogassa őt Angliában. És ha Anglia, akkor persze lovak, lovak, lovak, és megint csak lovak!

Sara azonban nehezen válik meg szerelmétől, Mike-tól, s különösen aggasztja, amikor a távollétében felbukkan a színen Susie.

Sara megismeri Jessie új barátnőjét, a fantasztikus lovas tehetséggel megáldott Fionát, akinek életét két szörnyű emlék árnyékolja be: egy szerencsétlen esés során komoly sérülést szenvedett, édesanyja pedig autóbaleset áldozata lett. Fiona azóta sem talál magára, és retteg a versenyzéstől.

Sara segíteni próbál, hogy visszanyerje önbizalmát, s újra nekivághasson az akadályoknak, máskülönben a lánynak örökre meg kell válnia kedvencétől, Winnytől.

 

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 493089
Hónap: 9379
Nap: 336