Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az alkony... (sorozat)

2010.10.28

Az alkony lovai

 

„Fülét hátracsapta, és dobbantott a lábával a tőzeges, puha talajon, mielőtt fejét fenséges mozdulattal felém fordította volna, hogy rám pillantson. A ló minden mozdulata ilyen volt: mintha drámai hatást akart volna kelteni.

      Felálltam, és olyan halkan lépdeltem le az erkély falépcsőin, amennyire csak tudtam, majd lassan, nagyon lassan elindultam felé. Szőre csillogott a házból kiszűrődő gyenge fényben, bőre úgy feszült erős izmain, mint a fekete szatén. Elnyújtottan horkantott, és újra dobogni kezdett. Felemeltem a kezem, hogy megérintsem bársonyos orrát, miközben olyan idegesség motoszkált bennem, amelyet még sosem éreztem ló közelében – mintha minden mozdulatommal bombát robbanthatnék." 

Selma szülei egyik percről a másikra úgy döntenek, hogy új vállalkozásba kezdenek, s pékséget nyitnak az elhagyott erdei szállóban. Selma birtokba veszi hatalmas lakosztályát, és nagy megelégedéssel konstatálja, hogy a szomszédban lovakat tartanak, ráadásul a tulajdonosuk egy elképesztően helyes fiú. Mi kellhet még…?

Talán néhány nyugodt pillanat, vagy olyasvalaki, aki megmagyarázza, mi folyik a házban, s ki ólálkodik éjszakánként a házat körülölelő sötét erdőben!

 

Az alkony titka

 

Selma élete nagy kalandja előtt áll: barátaival és kaszkadőrmutatványokra is képes, csodás lovával dublőr lesz egy mozifilm forgatásán. A helyszínen, egy képeskönyvbe illő ősi kastély falai között azonban váratlan fordulatok történnek. A filmcsillagok káprázatos világa mellett nem egy, de két kísértet is él, s a rátermett, vakmerő gyerekeknek hála, a kastély régi titkára is fény derül az alkony homályában.

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 6
Összes: 493089
Hónap: 9381
Nap: 338