Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Telivér sorozat

2010.10.28

A ló, akit Csodának hívnak

 

Ashleigh Griffen megfogadta: soha többé nem fog másik lovat szeretni azok után, hogy szülei tenyészfarmján az összes lovat elpusztította egy szörnyű betegség – közöttük a kislány legkedvesebb lovát, Csillagport is.

Griffenék most újrakezdik vállalkozásukat a Townsend-birtokon, és Ashleigh meg van róla győződve, hogy utál majd ott lakni.

De akkor egy kicsi, beteges csikó születik, egy gyönyörű, sárga kis kanca, aki nagyon hasonlít Csillagporra. Senki sem hiszi, hogy a kancacsikó életben marad, vagy hogy megérné fáradozni a megmentésével. Senki, egyes-egyedül Ashleigh. Vajon képes-e csodákat tenni egy kislány szeretete?

 

Van még remény?

 

Ashleigh Griffent rémülettel tölti el, amikor a Townsend-birtok tulajdonosa idomítani kezdi Csodát, a kislány kedvenc lovát, hogy versenylovat képezzen belőle. Ashleigh azzal töltötte a múlt évet, hogy a beteges kancacsikóból gyönyörű, egészséges egyévest neveljen.

Biztos abban, hogy Csoda fantasztikus lehetne, de a ló gyűlöli durva új trénerét. Hamarosan egyre csökönyösebbé válik, és nem teljesíti az utasításokat. A kislánynak majd megszakad a szíve, amikor a tréner kijelenti, hogy Csoda kezelhetetlen és semmi haszna nem lesz.

Még rosszabbra fordul a helyzet, amikor úgy tűnik, Csoda Ashleigh-t sem ismeri fel többé. Miután egy nap a ló ledobja a hátáról, Ashleigh maga is félni kezd tőle. Lehet, hogy a trénernek igaza van – talán ideje, hogy feladja a Csodához fűzött reményeit.

 

Csoda első versenye

 

Csoda mögött a külső oldalon Charad gyorsan tört fel és a két kanca maga mögé utasította a mezőny többi tagját. Csoda tartotta a fél lóhossznyi vezetést, de a tempó szédületes volt. Az első fél mérföldet pályarekord közelében tették meg. Ashleigh visszatartotta a lélegzetét, amikor a lovak a hátsó egyenesbe lódultak. Ebben a tempóban Csoda elhasználja minden erejét, mielőtt a célegyenesbe érnének.

Ashleigh hallotta, hogy Charlie dünnyög. – Tartsd a kanyarig. Ne hagyd, hogy irányítson!

– Marad még valami ereje? – kérdezte Ashleigh aggódva Charlie-tól.

– Kell, hogy maradjon. Meglátjuk.

A tömeg fellelkesült a lelátón. Csoda és Charad kijöttek a kanyarból, Csoda egy hajszállal előrébb volt. A Charadon ülő zsoké a pálcájáért nyúlt.

– Most – kiáltott fel Charlie –, engedd el!

Ashleigh látta, hogy Jilly pontosan ezt teszi. Lazított a száron, szorosan a ló marja fölé hajolt.

Csoda kilőtt.

 

Csoda győzelme

 

Túl könnyű a verseny, nagyobb küzdelemre számítottam! – A következő pillanatban azonban Ashleigh már meg is bánta ezt a gondolatot. A túlsó kanyarba értek, és ekkor felgyorsultak az események: Hírnök nekilendült a kerítés mellett, s a külső oldalon is feljött egy ló. Ashleigh oldalra pillantott, s látta, hogy Excalibur az. Mellettük Townsend Hercege futott.

– Viszlát, kislány! – kiáltotta oda az Excalibur hátán ülő zsoké, miközben elhúzott Csoda mellett.

Túl sokáig várt! Excalibur befordult elé, miközben Townsend Hercege sem maradt le a külső oldalon.

Hírnök tartotta a helyét belül, a három ló fej fej mellett haladt, amikor Csoda hirtelen beszorult mögéjük. Ashleigh érezte, hogy lovát nagyon zavarja a helyzet, aki szinte át akart mászni az előtte torlódókon. Ashleigh kénytelen volt visszatartani.

Elvesztettem! – gondolta pánikba esve. – Túlságosan zöldfülű vagyok. Fel kellett volán készülnöm...

 

Ashleigh álma

 

Ashleigh lova, Csoda gyönyörű csikót hoz a világra, s a lány mérhetetlenül boldog. Gondozza Csoda csikóját, zsokéjelöltként versenyez és mindemellett istápolja a fiatal Samantha McLeant. Samantha az édesapjával költözött a Townsend-birtokra, miután az édesanyját elvesztette egy lovasbalesetben. Amikor Ashleigh újabb kancát vásárol, Samantha segít Hercegnő idomításánál.

A kislány imádja a lovakat, de az édesanyja halála után apja megtiltotta neki, hogy lóra

üljön. Egy napon Ashleigh megsérül és nem tud edzeni Hercegnővel. Samantha mindenáron segíteni szeretne neki. Meg kell győznie az édesapját, hogy engedje újra lovagolni!

 

Csoda csikója

 

Samantha McLean kétségbeesik, amikor meghallja, hogy imádott lovát, Csoda Büszkeségét a Townsend-birtok tulajdonosa el akarja adni. Úgy érzi, megszakad a szíve, de tudja, erősnek kell lennie, ha meg akarja menteni Büszkét az árveréstől.

Minél több részletet ismer meg, annál sötétebbnek látja a helyzetet. Nem csak Csoda Büszkeségéről van szó: kiderül, hogy az egész Townsend-birtok a csőd szélén áll.

Az idő egyre fogy, és Samantha számára barátnője, Ashleigh Griffen jelenti az utolsó reménysugarat, aki valóságos legendává vált a birtokon. Ashleigh szeretne segíteni, de mit tehet két fiatal lány, hogy megmentsen egy egész birtokot?

 

Samantha büszkesége

A bajnok Csoda méncsikója a Kentucky Derby nagy esélyese. Meg is nyeri a versenyt, de csakhamar kiderül, ennél rosszabb aligha történhetett volna vele.

Egyik tulajdonosa, Clay Townsend ugyanis indítani szeretné Büszkét a három kimerítő versenyből álló Hármas Koronán. A ló zsokéja, Ashleigh és barátnője, Samantha McLean, akik keze alatt a csikó felnőtt, azt gondolják, hogy a ló komoly sérülést szenvedhet, ha túl sokat versenyez. Mindent megtesznek hát, hogy megakadályozzák, Clay Townsend hibát kövessen el és túlhajszolja minden idők egyik legnagyszerűbb lovát.

 

Sierra

A Whitebrook-tanyán már minden tréner lemondott Sierráról. Úgy tűnik, a heves természetű lónak nincs türelme a galoppversenyzéshez. Egyszer azonban a ló átrepül egy hatalmas, kidőlt fa fölött, ami meggyőzi Samantha McLeant, hogy Sierrából sikeres akadályversenyző lehetne. Samanthának el kell döntenie, vállalja-e élete legveszélyesebb versenyét Sierra hátán, hogy bebizonyítsa, a csikó nagyra hivatott.

 

Büszke küzdelme

Csoda Büszkesége felkészült, hogy visszatérjen a versenypályára. Samantha és Ashleigh boldogok, hogy Büszke tökéletesen felépült a sérülése után – de van, aki nem látja szívesen a pályán. Brad Townsend, Büszke tulajdonosának fia és annak felesége, Lavinia mindent megtesznek, hogy az ő lovuk állhasson a győztesek körében.

 

Verseny mindhalálig

 

Csoda Büszkesége élete legsikeresebb évén van túl… Megnyerte a Tenyésztők Kupáját, övé az Év lova cím. Trénerei, Samantha McLean és Ashleigh Griffen nagy várakozással tekintenek a következő versenyszezon elé.

Ám Büszke váratlanul megbetegszik, s minden jel arra mutat, hogy fel sem épül többé. Lassan mindenki lemond róla; egyedül Samantha nem adja föl a reményt. Vajon elég lesz-e a lány vak hite és kitartása ahhoz, hogy visszahozza az életbe a híres versenylovat?

 

A meglepetés

Samantha McLean egész eddigi életét lovak között töltötte, de saját lova még soha nem volt. Ezért azt se tudja, hová legyen örömében, amikor Ashleigh Griffen és Mike Reese nekiajándékozzák Szikrát, Ashleigh Csodájának féltestvérét. Azután egy Mandy nevű, mozgáskorlátozott kislány szülei megdöbbentő ajánlattal állnak elő. Vajon Samantha képes lesz lemondani élete első saját lováról a kislány javára?

 

Az istálló árvái

Egyik este, Samantha döbbenten fedezi fel, hogy egy ismeretlen kislány alszik az istállóban a két elárvult csikó között! Cindy Blake megszökött a nevelőszüleitől, és a véletlen Whitebrookba vezette. Cindy azt hiszi, rátalált végre a számára tökéletes otthonra. De amikor a gyermekvédelmi hivatal értesül a hollétéről, új nevelőszülőkhöz küldik. Sikerül-e Samanthának és a barátainak elérnie, hogy Cindy Whitebrookban maradhasson?

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 5
Összes: 493498
Hónap: 9410
Nap: 351