Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


(Kimaradt) Könyvek

2010.10.28

Taladinn

 

Megint ott voltak a patanyomok a fodrozódó homokban, és egyenesen a tengerbe vezettek. Végigjártam a kihalt öblöt, majd visszaindultam a biztonságos szárazföld felé. Kerestem valamit, ami magyarázatot adhat erre a különös felfedezésre, de nem láttam sem új patanyomokat, sem elszabadult lovat, de még korán kelő lovast sem erre lovagolni. Megborzongtam, noha csodás, meleg júliusi nap volt. Még csak a harmadik napot töltöttem Falcondale-ben, de már harmadszorra fedeztem fel titokzatos patanyomokat...

Ceri a nővérénél, Leonie-nál tölti a nyarat a falcondale-i farmon. A lovaglás, a csodálatos lovak és egy új barát nyomban ígéretessé teszik a szünidőt. Ám a falut és környékét nyomasztó titok lengi körül. Sejtelmes legendák, furcsa látomások és egy eltűnt ló jelzik előre a hamarosan bekövetkező baljós eseményeket. Vajon Taladinn műve mindez, a kísértetlóé, akiről azt beszélik balszerencsét hoz? Vagy talán valóságos veszély okozza a furcsa jelenségeket?

 

A zöld ló legendája

 

Különös: szinte biztosra veszed, hogy lódobogást hallottál a macskakövön, de mérföldekre sehol egy ló. És vajon miért kérdezi egy öregember újra meg újra, hogy láttad-e már a zöld lovat?

Jenna a családjával vidékre költözik. A szülei átveszik egy szálloda igazgatását, ami valami rejtélyes oknál fogva nem megy gond nélkül. Jenna és barátai előállnak egy nagyszerű ötlettel, amelynek köszönhetően mindenki a hotelről beszél a városban, és a helyet hamarosan elözönlik az újságírók és a fotósok.

Ebben a zűrzavarban Jenna érzései komoly próbatételnek vannak kitéve. A szíve egy öreg pónihoz, Tuftyhoz húz, no meg Goldhoz, a gesztenyebarna telivérhez. És ne feledkezzünk meg a két jóképű fiúról, Steve-ről és Jamesről sem, akik nem csak a hotelt vonják be kockázatos ügyleteikbe...

Szegény Jenna- az élet tele lehet buktatókkal még egy ifjú lány számára is...

 

Rejtély a Fekete Ló farmon

 

A lovak csodálatosak voltak, a tábor remek, a tengerpart romantikus, a fiú helyes. Mindent összevetve tökéletes nyaralás lehetett volna – mi nem tetszett hát Yasmine-nak? Talán a féltékenység, amit érzett, amikor a fiú a másik lányra nézett? Vagy az, hogy úgy tűnt, ez a lány vonzza a bajt? Yasmine felett gyülekezni kezdtek a felhők...

 

Lódobogás a szélben

 

Paták zaját hozta a szél a kihalt mocsár felől: gubancos szőrű vadpónik közeledtek vidám, könnyű vágtában: szilaj, szabad ménes. Egyszeriben elfelejtettem, milyen idegen ez a táj. Megfeledkeztem Hob Torról, a távolban oly kísértetiesen magasodó sötét hegycsúcsról, s egy pillanatra még a lápvidék sivár peremén álló erős kőkunyhót is elfeledtem, amit Anya és én most az otthonunknak hívunk.

Egy póni! Van egy istállónk, s hozzá egy soványka legelőnk is, miért nem tartunk hát pónit?

Shelley-nek és mamájának nagy lépés volt Amerikából Angliába költözni.

Shelley elhatározza, hogy lesz egy saját pónija, akin majd lovagolni tanulhat, s innentől fogva úgy tűnik, kezdenek jobbra fordulni a dolgok. Ekkor azonban Shelley-nek az az érzése támad, mintha valaki vadászna rá.

Ki lehet ez a rejtélyes szerzet? Vajon van valami köze Hob Tor baljós legendájához? Shelley elhatározza, hogy utánajár, de ez veszélyesebbnek bizonyul, mint amire számíthatott volna.

 

Változások

 

„Most, hogy a kapunak támaszkodva nézem, amint kedves lovam az almafa alatt legel, és szellő simogatja az arcomat, úgy tűnik, mintha minden rendben lenne és nem történt volna semmi...Pedig minden megváltozott. Örökre.”

Amikor egy évvel a történtek után Elisabeth naplóját olvastam, úgy éreztem, mintha csak álom lett volna az egész. Egy rossz álom. Néha azon merengek, mit gondolhat minderről a lova (hiszen ő továbbra is Elisabeth lova, az marad örökre). A lovak különösen érzékeny lények, gondolatokkal, mély, az ember számára megfejthetetlen lelkivilággal. És képesek szeretni.

 

Egyedül

 

Édesanyja elvesztése óta Lauren igyekezett normális életet élni, s még boldogok is tudtak lenni az édesapjával. Mostanában azonban különös dolgok történnek, és Lauren rádöbben, hogy valaki követi. Ki lehet ez az idegen és miért éppen Laurent szemelte ki magának?

         Lauren megkönnyebbül, amikor az édesapja nagynénjéhez és nagybátyjához küldi el nyaralni. Várja, hogy találkozzon az unokatestvéreivel és örül, hogy az idegen oda nem követheti. Vagy talán mégis?

         A rokonoknál csodálatos meglepetés fogadja, emellett azonban egy nyomasztó rejtéllyel is szembe kell néznie. Vajon képes lesz megváltoztatni a sorsot és megakadályozni egy szörnyű tragédiát?

Ideje nincs sok, de meg kell próbálnia...

 

Lány a múltból

 

„– Tűz ütött ki – fogott bele mondandójába Vee alig hallhatóan. – Próbálta kimenteni a lovát, de a tető rájuk szakadt.

– Hogyan…? Mindketten odavesztek? – Tilly úgy érezte, megfullad, mintha a régmúlt tűz füstje őt is fojtogatná. Felrémlett előtte Bess barna, mosolygós arca.”

Az arc, amelyet Tilly tegnap még látott! A tűz, amelyet átélt, s amely még szeretett lovának, Napsugárnak a szőrét is megperzselte! Az a tűzeset azonban, amelyikről Vee beszélt, húsz évvel ezelőtt történt… és magával vitte Besst!

Hogyan lehetséges ez?

Tilly mindaddig nem nyugodhat, amíg ki nem deríti.

 

A sziget lovának legendája

 

A nyár fantasztikusnak ígérkezik.

Tia egy távoli szigetre utazik, ahol a legenda szerint titokzatos módon egy lovat vetett partra a víz százötven évvel ezelőtt. Megismerkedik egy helyi fiúval, Daniellel, aki Tiához hasonlóan ugyancsak szereti a lovakat, s emellett fantasztikusan lovagol. A feneketlen mocsarakon és komor sziklákon kívül a sziget a szépségeit is feltárja Tia előtt: egy titkos kis öblöt fedez fel, aminek finom homokja s kristálytiszta vize fürdőzésre csábítja...

Minden együtt van tehát egy romantikus nyári kalandhoz.

Csakhogy a szigeten egyre több furcsa baleset történik, s az események azt sejtetik, hogy a sziget lovának rejtélye nem pusztán legenda!

 

A lovasbemutató

Igaz, a gyerekek kicsúfolják tájszólása miatt és mókás küllemű lovából is gúnyt űznek, de Annával mindezt elfeledteti, hogy egyik izgalmas kalandból a másikba csöppen. Ott van például a közelgő lovasbemutató, amit neves lovasok és más hírességek részvételével egy igazi kastélyban rendeznek majd meg. Ám az ódon környezet sajnos nemcsak a parádénak szolgálhat tökéletes színhelyéül, hanem a katasztrófáknak is. Anna mindenesetre biztos benne, hogy élete legnagyobb eseménye előtt áll.

 

A kék kör

 

Tina Roberts és csodálatos szürke lova, Fantom számára az élet csaknem tökéletes volt – egészen a Dixon Green-i verseny napjáig. Habár diadalt arat, a hazavezető úton történik valami, ami fenekestől felforgatja az életét. Tina eltéved a mocsárban, s amikor a ködből feltűnik egy lány és útbaigazítja, olyan helyre jut, ahonnan sehogyan sem talál vissza a régi életébe. Tina már maga sem tudja, álom-e vagy valóság, ami körülötte folyik. Vajon mi megváltoztatta meg a környezetében élők személyiségét? Vagy valóban vele lenne baj, ahogyan azt a barátai és a szülei is állítják? Segítséget nem, csupán egy tanácsot kap, hogy a kék kört kell keresnie. Tina kétségbeesetten járja Fantommal a vidéket, és kutat a kék kör után, ami talán visszajuttatja őt és a lovát abba a másik életbe, amelyet addig olyan természetesnek vett.

 

Álomfogó

Amikor Tessa egy ló és egy kocsi nyomait véli felfedezni a farm közelében futó ösvényen, egy titok kezd kibontakozni: mendemondák keringenek a faluban egy fantomlóról és a Régi Kovácsműhelyen ülő átokról.

 

A barátság ára

Mit teszel, ha úgy érzed, a legjobb barátnőd káros hatással van rád? Mi van akkor, ha te vagy az egyetlen barátnője és szüksége van rád, de tudod, hogy kész megbántani a környezetedben mindenkit: embereket és állatokat, akiket nagyon szeretsz? Ezzel a dilemmával találja magát szembe Moa, amikor egyetlen barátnőjével, Lisával együtt kirúgják a lovaglóiskola istállójából. Lisa bosszút akar állni, Moa pedig veszélynek lehet kitéve!

 

Holdfény

A két barátnő, Britta és Lena egy ijedt és sérült fekete lovat talál az éjszakai erdőben. Sikerül elnyerniük az állat bizalmát, amely követi őket erdei rejtekhelyükre, egy titokzatos kertbe. Úgy döntenek, senkinek sem szólnak róla, hanem megtartják. Rendszeresen kijárnak hozzá; a boldogságuk azonban nem tart örökké…

 

A problémás ló

A problémás lovak átképzésével foglalkozó istállóban Tamzin élete csodás, bonyolult és néha bizony nehéz. Az ugyan irigylésre méltó, hogy Tamzin legjobb barátjával, Sibbel mindennap más és más lovon lovagolhat, ám neki mégis van egy titkos vágya. Egy ló, amelyet szerethet, amely csakis az övé, és az övé is marad örökre. A dolgokat tovább bonyolítja, amikor megérkezik Highfieldsbe Suzie, és attól kezdve Sibet szemlátomást csak a csinos új lány érdekli.

 

Gitte révbe ér

Gitte nagyon határozott lány: kijelentette, hogy soha többé nem lovagol azok után, ami a kedvenc lovával történt. Ez az elhatározás azonban nem tartott sokáig. Azután eldöntötte, hogy fittyet hány ellenségeire, és sikeres lesz az iskolában meg a lovardában. De semmi sem úgy alakult, ahogyan eltervezte. Egy dologgal kapcsolatban viszont valóban nagyon elszánt: a szerencsétlen körülmények, fájdalmas sérülések dacára ki fog tartani, és végül révbe ér!

 

A Jelzőtűz üdülő

 

 

 

 

 

 

 

 


Caitlin morgolódik, amikor édesanyja bejelenti, hogy nyáron el kell utaznia egy fontos és
hosszú fotózásra - csakhogy ezúttal nélküle! Amikor azonban a mama befizeti egy csodálatos lovas vakációra, ahová magával viheti a póniját, Jádét, és mindennap úszhat vele a tengerben, a kislány azonnal megbocsát neki. Azután Caitlin megérkezik a Jelzőtűz üdülőbe... Izgalmasan alakul a nyaralás: bőven akad rejtély, az indulatok hevesek, a levegő megtelik szerelemmel és gyűlölettel. Lehet, hogy a tenger nyugodt a lovak úsztatásához, de a parton vihar dúl, és Caitlinnek meg új barátainak egy kis nyomozómunkát kell végezniük, mielőtt kitörne egy még nagyobb vihar!

 

A tenger szelleme

 

 

 

 

 

 

 

 


Grace álmában a tengeren lovagolt; felült egy nagy, szürke lóra, amely a part biztonsága felé vágtatott. Erős paták dübörögtek keresztül a háborgó hullámokon, hosszú sörényszálak verdesték a lány arcát, ahogy a paripa nyakába kapaszkodott. Amikor botladozva feltápászkodott, a testét olyan vad fájdalom járta át, hogy lélegzetért kapkodva visszarogyott a homokra. Elhomályosult tekintetét magához vonzotta valami sima, aranyló felszínen. Ezek Varázs patanyomai...? Nem! Megrázta a fejét, hátha kitisztulnak a gondolatai. A patkolatlan nyomok a tengerből bukkantak elő, kivezettek a partra és onnan vissza - a tengerbe. Az egyiken végigsimított az ujjával. Újra emlékek árasztották el, döbbenetes fizikai benyomások egy erős lóról, amely átemelte a hatalmas hullámokon, és biztonságba vitte. Nagy nehezen lábra állt; biztosan csak a képzelete tréfálta meg. Gondolkodnia kell. Haza kell mennie. De előbb... Varázs! Meg kell találnia Varázst!

 

Barátom, Miri

 

 

 

 

 

 

 

 


 Julia fájó szívvel hagyja hátra egy családi nyaralás kedvéért Mirit, szeretett póniját. Egész idő alatt másra sem tud gondolni, csak rá. Hazaérkezése után természetesen első útja drága barátjához vezet - de jaj! Itt valami nincs rendben! Összement a póni? Nem, természetesen Mirivel semmi ilyesmi nem történt, Julia viszont rengeteget nőtt az utóbbi hónapokban, és ez neki fel sem tűnt! Véget kell vetni a közös lovaglásoknak, de Juliának egy sokkal súlyosabb döntést is meg kell hoznia. Ugyan mi vigasztalhatná őt ebben a helyzetben? Talán csak az istálló egy mádik kedves lakója, akivel a gazdája olyan durván bánik, hogy Juliának megesik rajta a szíve... Segíteni próbál, ez azonban olyan következményekkel jár, amelyekre senki sem számított.

 

 

 

 

 

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 8
Összes: 493498
Hónap: 9411
Nap: 355