Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Heartland sorozat

2010.10.28

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

 

Hazatérés

 

Amynek Heartland az otthona, amióta az eszét tudja: kiskorától figyeli, ahogyan édesanyja a lovakkal törődik. A lány örökölte anyja természet adta tehetségét, ért a lovak nyelvén. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek hinnie kell a csodákban, ahogyan édesanyjától tanulta.

 

 

A vihar után

 

Amy nem látta Spartant a balesetet követően – miután az a viharos éjszaka örökre megváltoztatta mindkettejük életét. Spartan nemsokára Heartlandbe érkezik. Többé már nem ugyanaz a ló, és Amy hihetetlen dühöt vált ki belőle: vicsorog és dobol a patáival, amikor meglátja a lányt. Amynek még ki kell hevernie a történteket, és úgy tűnik, képtelen segíteni Spartannak, pedig talán ő az egyetlen, aki ezt megtehetné.

 

 

Szabadulás

 

Pegazus az egyetlen, aki Amy múltjából megmaradt, de az öreg ló állapota egyre romlik. Amy gondosan ápolja és ugyanakkor megpróbálja Heartlandet egybetartani. Eleinte arra törekszik, hogy édesanyja módszereit alkalmazza, de a farmon minden kezd széthullani. Amynek az összes bátorságára szüksége van, hogy szakítson édesanyja örökségével, mert ez az egyetlen mód, hogy szabaddá váljon és megtalálja saját útját.

 

 

Új esély

 

Amy tudja, hogy Ty mennyire fontos Heartland és saját maga számára is. A kislányon kívül ő az egyetlen, aki megérti Heartland jelentőségét; ők ketten kötelezték el magukat, hogy megmentik és meggyógyítják a problémás lovakat. De a barátságuk veszélybe kerül, amikor Ben, az új istállófiú megérkezik. Idővel Amy rádöbben, hogy eltaszította magától Ty-t, aki talán kész arra, hogy örökre eltávozzon Heartlandből.

 

 

Jöjjön, aminek jönnie kell

 

Amyt nagyon felkavarja, hogy a nővére, Lou megpróbálja felvenni a kapcsolatot az édesapjukkal, aki hosszú évekkel ezelőtt elhagyta őket. Nem akarja visszafogadni a szívébe, és mindent megtesz, hogy elfelejtse, ezért figyelmét inkább az új lóra, Melodyra összpontosítja. Amikor azonban komplikációk lépnek fel Melody megszületendő csikója körül, és úgy tűnik, csak valami csoda segíthet, Amy rádöbben, hogy az élet nem arról a fájdalomról szól, amit az ember a múltban átélt, hanem a reményről, amellyel a jövőbe néz.

 

 

Egy nap majd rájössz

 

Amy édesanyjának halála óta Ty-t a lovászfiút egyre szorosabb kötelék fűzi Heartlandhez. Amy és Ty vállán nyugszik Heartland sorsa, közösen felelősek Heartland működéséért és a lovak gyógyulásáért. Természetesen már semmi sem lehet olyan, mint rég, de Amy nehezen hiszi el, hogy a Ty-jal való kapcsolata is megváltozott. Amikor azonban a család válságos időszakot él át, Amy ismét Ty-hoz fordul segítségért.

 

 

A sötétből a fényre

 

Heartlandbe új lakó érkezik, s Amynek hamarosan szembe kell néznie azzal a fájdalmas ténnyel, hogy vannak, akiken talán nem lehet segíteni. Bátor Herceg nem képes túltenni magát az istállótűz szörnyű emlékén: boksza sötétjébe húzódva egyre csak rója a köröket, bizalmatlanságában nem ismeri fel Amy segítő jó szándékát, s vicsorogva fenyegeti a közelébe merészkedőt. A kislány látja a ló szemében a félelmet, és megérti a viselkedését, de tanácstalan, hogyan szabadíthatná ki rettegése börtönéből, s vezethetné ki, a fényre.

 

 

Kötelékek

 

Amy nagyon régen nem látta az édesapját. Tizenkét hosszú év választja el őket egymástól, és a lány most nem tudja, vajon megtalálja-e benne az igazi édesapát. Amy azon töri a fejét, megérti-e majd őt és mindazt, ami számára oly fontos. Amy életének értelmét Heartland és az ott élő lovak jelentik. Jóllehet, egykor apja élete is ugyanerről szólt; ám mindazok után, ami közöttük történt, közelebb kerülhetnek-e egymáshoz pusztán a lovak szeretete által?

 

 

Minden új nap

Mercury egykor tehetséges ugróló volt, de most a legalacsonyabb akadályt sem hajlandó átugrani. Ty tanácsa ellenére Amy elviszi Mercuryt a bölcs indián gyógyítóhoz, aki még ismerte az édesanyját. A lány felmegy a hegyekbe, hogy választ kapjon a kérdéseire – rá kell azonban döbbennie, hogy a legeredményesebb megoldások az ember bensőjéből fakadnak.

 

 

A holnap ígérete

Amyt felkavarja a Daniellel való találkozás. Nem fér a fejébe, hogy valaki, aki annyira szereti a lovát, mint ő, olyan barátságtalanul viselkedjen az emberekkel. Ám ahogy fokozatosan megismeri, kezdi megérteni a fiút. Daniel rendíthetetlen elszántsággal dolgozik a tehetséges Borostyánnal; mintha csak ketten lennének a világ ellen. És Amy mindenre kész, hogy segítsen nekik győzni.

 

Bármi lehetséges

 

Amikor Ashley Grant váratlanul beállít Heartlandbe, Amy rosszat sejt. Korábban Ashley gyáltalán nem viselkedett barátságosan - ám most szívességet jött kérni. Azt szeretné, hogy Amy segítsen neki lova, Bright Magic, a gyönyörű ugróló problémájának a megoldásában. A Grant családdal való felhős kapcsolata ellenére Amy elfogadja a kihívást, mert tudja, hogy a lovak megsegítése a legfontosabb feladata. És ahogy Amy elkezd dolgozni Ashleyvel, ádáz riválisát egészen új színben kezdi látni.

 

 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Május / 2019 >>

Statisztika

Online: 13
Összes: 491193
Hónap: 9453
Nap: 337